Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του βιβλίου «ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ» Αρχική - Περιεχόμενα - Κριτικές αναγνωστών - Ο συγγραφέας - Αγορά του βιβλίου - Επικοινωνία

30 Νοεμβρίου 2020

Εμβολιασμοί Covid 19 σε επιλεγμένα φαρμακεία

 

Επιλεγμένα κοινοτικά φαρμακεία θα κληθούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα εμβολιασμού Covid-19 της Αγγλίας με σκοπό να βοηθήσουν το δίκτυο πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Την είδηση επιβεβαίωσε ο οργανισμός NHSI (NHS England & Ιmprovement).  Για να ενταχθεί στο συγκεκριμένο σχήμα ένα φαρμακείο θα πρέπει να πληροί , ένα αυστηρό σύνολο κριτηρίων. Συγκεκριμένα θα πρέπει να διαθέτει επαρκείς ψυκτικούς χώρους  για την αποθήκευση 1.000 δόσεων εμβολίου και διατήρηση τους  στους 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ώστε να μπορεί να διενεργεί εμβολιασμούς από τις 8πμ έως τις 8μμ επτά ημέρες εβδομαδιαία και παράλληλα να συνεχίζει να προσφέρει  τις συνηθισμένες  φαρμακευτικές υπηρεσίες του.

Κάθε επιλεγμένο φαρμακείο θα πρέπει να παραλαμβάνει τουλάχιστον 1000 εμβόλια την εβδομάδα για τη διενέργεια εμβολιασμών στη διάρκεια της και ταυτόχρονα να διασφαλίζεται απόλυτα ότι τα εμβόλια θα  χορηγούνται εντός της προκαθορισμένης διάρκειας ζωής τους.  Επίσης, οι εργαζόμενοι των φαρμακείων που θα διενεργούν τους εμβολιασμούς θα υποχρεωθούν να λάβουν κατάλληλη εκπαίδευση ή οποία θα γίνει διαδικτυακά.

Για την προσφορά της συγκεκριμένης υπηρεσίας τα φαρμακεία που θα ενταχθούν στο σχήμα θα λαμβάνουν αποζημίωση 12,58 £ ανά δόση εμβολίου και θα πληρωθούν μετά την ολοκλήρωση της τελικής δόσης όπου απαιτούνται δύο δόσεις. Τα φαρμακεία που επιθυμούν να ενταχθούν στο σχήμα θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο NHSE & I έως τις 16:00 την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, και οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.